piątek, 28 sierpnia 2015

Arbuzowo - truskawkowe smoothie z nutką mięty

Jakiś czas temu miałam fioła na punkcie świeżo wyciskanych soków, jednak podróż do Tajlandii sprawiła, że zakochałam się w SMOOTHIE. Po co wyrzucać to co w owocach i warzywach najcenniejsze jeśli można to zjeść (wypić) ze smakiem.

Smootkie arbuz - truskawka - mięta


Na letnie upały świetnie sprawdzi się smoothie z arbuza i truskawek z dodatkiem orzeźwiającej mięty.



Składniki:

  • arbuz bez pestek
  • truskawki
  • liście mięty
  • opcjonalnie kilka kostek lodu


Jeśli owoce przed blendowaniem trzymacie w lodówce nie będzie konieczne dodanie lodu.


Wszystkie składniki drobno kroimy i umieszczamy w blenderze, miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Podajemy schłodzone :) mniam!