Skład:
2 tabliczki białej czekolady
100 ml śmietanki kremówki (ja użyłam 30%)
różnego rodzaju posypki (maczek, cukier puder, pałeczki)
małe papilotki
W garneczku rozpuszczamy czekoladę i dodajemy śmietankę. Mieszamy aż składniki się połączą przelewamy do miseczki i chłodzimy. Warto pozostawić masę w lodówce na noc i następnego dnia "ulepić" pralinki. W zależności od wielkości papilotek formujemy kole. Masa bardzo szybko się ociepla i rozpuszcza więc nasze ruchy muszą być szybkie. Kuleczki obtaczamy według uznania w posypkach i wkładamy do papilotek. Podajemy wprost z lodówki.
Ojej to prawdziwe cudeńko ! :)
OdpowiedzUsuńZapraszam na fanpage na FB: http://www.facebook.com/szybkie.gotowanie.blog
piękny deser
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
OdpowiedzUsuńwyglądają apetycznie <3
OdpowiedzUsuń