środa, 9 października 2013

Pasta z wędzonego pstrąga z kiełkami brokuła

Co jakiś czas uda mi się zdobyć pysznego świeżo wędzonego pstrąga. Jednego zjadam jeszcze ciepłego, a z drugiego robię pastę, która tym razem wylądowała na przyjęciu jako dodatek do ciabaty własnej roboty (przepis wkrótce).


Składniki:
  • 1-2 pstrągi wędzone
  • 4 jajka
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • kiełki brokuła
  • sos balsamiczny

Mięso ryby oczyszczamy z ości i drobno kroimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Po ostudzeniu kroimy w kostkę i dodajemy do ryby, wraz z majonezem i koncentratem, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Pastę można serwować w miseczce lub porcjować tak jak na zdjęciach przy użyciu pierścieni. Podawać z kiełkami, bagietką i sosem balsamicznym.
Smaczne i zdrowe!

1 komentarz:

  1. Ależ pięknie się prezentuje! Narobiłaś mi smaku na pastę z pstrąga,:)

    OdpowiedzUsuń