Składniki:
- 8 gotowych spodów do babeczek
- 1 budyń waniliowy
- laska wanilii
- 0,5l mleka
- pół kostki masła niesolonego
- 2 łyżki cukru
- owoce sezonowe
- listki mięty do dekoracji
Do garnka wlewamy półtora szklanki mleka, wsypujemy cukier i wanilię. Wanilię uprzednio przekrawamy na pół wzdłuż i nożem wydłubujemy miękką część (maczek), zdrewniałą łodygę także dorzucamy do mleka. W połowie szklanki mleka rozpuszczamy budyń i dolewamy do gotującego się mleka z wanilią. Zostawiamy do ostygnięcia. Wyciągamy zdrewniałe części wanilii, dokładamy masło i razem miksujemy. Tartaletki układamy na półmisku i dekorujemy przygotowanym kremem przy pomocy rękawa kuchennego. Następnie dekorujemy umytymi i osuszonymi owocami i miętą. Podajemy schłodzone.
piękne babeczki:)
OdpowiedzUsuń