wtorek, 30 września 2014

SUSHI FUSION

Ktoś, kto śledzi mojego bloga zapewne wie, że połowa sukcesu dania, które przygotowuję to jego wygląd. Tak też jest w przypadku wariacji na temat sushi. 



Co będzie potrzebne:

  • ryż do sushi
  • pół kilograma świeżego fileta z łososia
  • pasta wasabi
  • marynowany imbir
  • ciemny sos sojowy
  • cytryna
  • ocet ryżowy
  • krążek do potraw
  • olej sezamowy
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy. Łososia kroimy baardzo drobno, przekładamy do miski. Łososia doprawiamy kilkoma łyżkami sosu sojowego, łyżką wasabi i łyżką octu. Ręce nacieramy cytryną, nabieramy ryż i przekładamy do krążka, uklepujemy, ryż smarujemy wasabi, nakładamy porcję łososia. Powtarzamy tyle razy na ile pozwolą nam składniki. Serwujemy skropione olejem sezamowym z imbirem, wasabi i sosem sojowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz