wtorek, 24 lutego 2015

Przystawka z granatem, guacamole i krewetkami Black Tiger

Efektowna i smaczna przystawka, a do tego samo zdrowie! 



Składniki (na 4 porcje):

  • 1 dojrzały granat
  • 1 avocado
  • 12 krewetek Black Tiger
  • sól
  • pieprz cayenne,
  • sok z 1 limonki
  • łyżka masła
  • ząbek czosnku
  • pieprz czarny

Granata obieramy...choć mój sposób trudno nazwać obieraniem :) mianowicie granat przekrawam na pół i wystukuje z niego owoce za pomocą chochli do zupy. Jest to szybki i sprawdzony sposób-spróbujcie! 

Avocado przekrawam na pół, usuwam pestkę i za pomocą łyżki wyskrobuje jego wnętrze do miseczki. Następnie rozgniatam, doprawiam sokiem w połowy limonki, solą i pieprzem cayenne. 

Na patelni roztapiam masło z dodatkiem czosnku przeciśniętego przez praskę, soli i pieprzu czarnego. Na patelni układam krewetki i szybciutko obsmażam z obu stron.

Do naczynia (ja użyłam szklanek) wkładamy 1/4 owoców granatu na to nakładamy czwartą część guacamole i na wierzch 3 krewetki. Polewamy pozostałym na patelni masłem czosnkowym.
Podajemy ciepłe lub zimne. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz