sobota, 13 lutego 2016

Warstwowy deser z mango i chia

Takie desery w szklankach lubię najbardziej. Z racji, że mamy sezon na mango polecam wypróbować jest świetny, a do tego mało słodki i zdrowy.


Składniki na dwie duże porcje:

  • pół paczki sasanek
  • 1 dojrzałe mango
  • 1 banan
  • kubeczek jogurtu naturalnego
  • łyżka nasion chia
Sasanki wkładam do woreczka i rozbijam na drobny proszek. Obrane mango i banana blenduję na gładką masę. Jogurt mieszam z nasionami chia. Układam warstwowo w szklankach. Podaję schłodzone.






 

5 komentarzy:

  1. Ten deser jest bardzo piękny. Dziękuję za wzięcie udziału w akcji "Egzotyczne Owowce".
    Bardzo podoba mi się Twój blog. Polecę go na moim blogu.
    Wszędzie szukam nasion chia i nigdzie nie mogę ich znaleźć. Gdzie można je kupić?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja kupiłam w Tesco. Trzeba szukać w alejkach ze zdrową żywnością.

      Usuń
    2. Ok. Poszukam w Tesco. Życzę miłego dnia. :)

      Usuń
  2. Wygląda baaardzo smakowicie :) Piękny żółciutki kolor :)

    Zachęcamy do wrzucania swoich przepisów do naszego koszyka :) Pozdrawiamy!

    OdpowiedzUsuń